Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Kacie

Major Lag In Cs4 When Using My Bamboo

3 posts in this topic

So, I just got my Bamboo Craft for a Christmas present, and after playing around with it a bit, I decided to try it out on a LO I was working on. That's when I noticed the major lag in Photoshop. I was using the brush tool, and I could paint a few strokes and then I would literally have to wait a minute before I could do anything else. The strokes show up immediately, but once I take the pen off the tablet, CS4 hangs up and I can't do anything else. Then after about a minute it lets me resume with the brush or move on to a different task. The same thing occurs with the clone tool as well. I downloaded updated drivers from Wacom's website, I restarted my computer, I closed other open programs, and I checked my activity monitor, but there is plenty of free system memory (I have 4 GB). I am running CS4 on a Mac, and I'm not sure what to try now...please help! I'm sad my new toy won't work... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, I just got my Bamboo Craft for a Christmas present, and after playing around with it a bit, I decided to try it out on a LO I was working on. That's when I noticed the major lag in Photoshop. I was using the brush tool, and I could paint a few strokes and then I would literally have to wait a minute before I could do anything else. The strokes show up immediately, but once I take the pen off the tablet, CS4 hangs up and I can't do anything else. Then after about a minute it lets me resume with the brush or move on to a different task. The same thing occurs with the clone tool as well. I downloaded updated drivers from Wacom's website, I restarted my computer, I closed other open programs, and I checked my activity monitor, but there is plenty of free system memory (I have 4 GB). I am running CS4 on a Mac, and I'm not sure what to try now...please help! I'm sad my new toy won't work... :(

 

I don't really know Macs but just one question? Did you previously have a Wacom? I got the new Wacom Fun Pen & Touch and installed it and it was so slow and unresponsive and I previously had an older model Wacom on my PC. I uninstalled the new one, uninstalled the old one, restarted my PC and then reinstalled the new with the latest drive. It now works great with CS4.

 

Sorry - that's all I have to offer - hopefully someone will have more suggestions for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the suggestion Robin, but this is my first tablet, so it looks like that won't help. I've tried Googling my problem, but no luck so far...

Share this post


Link to post
Share on other sites