Jump to content


Photo

Action Won't Install


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 candyK

candyK

    Super Scrapper

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 371 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tampa area

Posted 07 April 2011 - 11:40 AM

I have followed the ebook directions several times, but can't get an action to install. The title appears in the list, however NOT the red icon to indicate its there. And of course, nothing runs.
I'm using CS4 on WIn7. 1-I've tried drag and drop it into the screen. 2-IT is in the actions folder on the 'c' drive too.

Any ideas?
Thanks,
candyK

#2 candyK

candyK

    Super Scrapper

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 371 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tampa area

Posted 07 April 2011 - 11:53 AM

Further problem, the actions I thought were installed, won't run. The play button is red and active, however when I click on it a circle with slash through it appears. and thats it. even on the photoshop default actions do this.
ICK!
thanks,
candyK

#3 April Showers

April Showers

    Boutique Diva

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 42,353 posts
  • Gender:Female
  • Location:Oregon

Posted 07 April 2011 - 11:56 AM

Which Action are you having trouble with? I use CS4 and dragging the ATN file into the workspace works for me every time. I don't have a red icon by all my installed actions, but they all work just fine.

gallery_5375_358_11104.pngMy Gallery I scrap with Photoshop CS6.

Scrap10-Blinkie.gif

SGblinkie.gifButton_Layout.pngSG-10thAnniversary-Blinkie.gifButton_Welcome_Mgr.pngBLINKIES_MOM-Past.gif


#4 April Showers

April Showers

    Boutique Diva

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 42,353 posts
  • Gender:Female
  • Location:Oregon

Posted 07 April 2011 - 11:57 AM

Further problem, the actions I thought were installed, won't run. The play button is red and active, however when I click on it a circle with slash through it appears. and thats it. even on the photoshop default actions do this.
ICK!
thanks,
candyK


Are you sure you're not trying the action on a text layer or a smart object?

gallery_5375_358_11104.pngMy Gallery I scrap with Photoshop CS6.

Scrap10-Blinkie.gif

SGblinkie.gifButton_Layout.pngSG-10thAnniversary-Blinkie.gifButton_Welcome_Mgr.pngBLINKIES_MOM-Past.gif


#5 candyK

candyK

    Super Scrapper

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 371 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tampa area

Posted 07 April 2011 - 12:02 PM

I'm on an embellishment layer. Trying mega lift and colorswatch. Was so excited to be home today, so I went ahead and purchased. New things! Frustrating.
Thanks,
candyK

#6 April Showers

April Showers

    Boutique Diva

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 42,353 posts
  • Gender:Female
  • Location:Oregon

Posted 07 April 2011 - 12:03 PM

Have you tried restarting Photoshop? I haven't ever had problems running actions before. And be sure to read the specific instructions that often come with the download. There is a pdf document that came with the Mega LIft Actions. I don't have the swatch one yet, so I can't help too much with that one.

gallery_5375_358_11104.pngMy Gallery I scrap with Photoshop CS6.

Scrap10-Blinkie.gif

SGblinkie.gifButton_Layout.pngSG-10thAnniversary-Blinkie.gifButton_Welcome_Mgr.pngBLINKIES_MOM-Past.gif


#7 candyK

candyK

    Super Scrapper

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 371 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tampa area

Posted 07 April 2011 - 12:04 PM

Yes I've restarted 4 times, and double checked the directions for install. Deleted the actions and re-installed twice.
Doesn't sound good does it?
candyk

#8 April Showers

April Showers

    Boutique Diva

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 42,353 posts
  • Gender:Female
  • Location:Oregon

Posted 07 April 2011 - 12:07 PM

For the Mega Lift Action, be sure you don't have your layer named "Layer 0" as that will throw off the action.

gallery_5375_358_11104.pngMy Gallery I scrap with Photoshop CS6.

Scrap10-Blinkie.gif

SGblinkie.gifButton_Layout.pngSG-10thAnniversary-Blinkie.gifButton_Welcome_Mgr.pngBLINKIES_MOM-Past.gif


#9 April Showers

April Showers

    Boutique Diva

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 42,353 posts
  • Gender:Female
  • Location:Oregon

Posted 07 April 2011 - 12:09 PM

You could try downloading the actions again in case you got a corrupted download somehow. Be sure to download them to a different folder.

gallery_5375_358_11104.pngMy Gallery I scrap with Photoshop CS6.

Scrap10-Blinkie.gif

SGblinkie.gifButton_Layout.pngSG-10thAnniversary-Blinkie.gifButton_Welcome_Mgr.pngBLINKIES_MOM-Past.gif


#10 candyK

candyK

    Super Scrapper

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 371 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tampa area

Posted 07 April 2011 - 12:20 PM

Thanks APril I'll try a fresh download. no layer 0.
candyK

#11 candyK

candyK

    Super Scrapper

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 371 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tampa area

Posted 07 April 2011 - 01:42 PM

Thanks again. All is working now, so I'm not extactly sure what did the final trick--Just glad to get to play!
candyK

#12 April Showers

April Showers

    Boutique Diva

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 42,353 posts
  • Gender:Female
  • Location:Oregon

Posted 07 April 2011 - 02:15 PM

:2468who-do-we-appreciate: Glad you got it working. I love using the Mega LIft Action.

gallery_5375_358_11104.pngMy Gallery I scrap with Photoshop CS6.

Scrap10-Blinkie.gif

SGblinkie.gifButton_Layout.pngSG-10thAnniversary-Blinkie.gifButton_Welcome_Mgr.pngBLINKIES_MOM-Past.gif





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users