Jump to content


Photo

Installing Actions And Styles In 10


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 siskitkat

siskitkat

    Scrap Girl Messageboard Wise One

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,573 posts
  • Gender:Female
  • Location:Fairfax VA

Posted 30 May 2012 - 08:46 AM

Okay, I did a little stress/impluse/ get my scrapping mojo back shopping. I bought PSE 10 today. I have PSE 3 and 5. I have been using PSE 5. When I install styles and actions, do I copy the folder with its contents or just the contents of the folder?
Posted Image
Posted ImagePosted Image Posted Image
Posted Image Posted Image Posted Image

#2 ValerieT

ValerieT

    Scrap Girl Messageboard Wise One

  • TOU Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,735 posts
  • Personal Statement:Mad as a hatter, with the patience of a saint!
  • Gender:Female
  • Location:Yorkshire, UK

Posted 30 May 2012 - 08:50 AM

Just copy the ASL file make sure you put them in the right folder, and delete the MediaDatabase.db3 file.

If you any more help, there are plenty of us that know the steps of what to do.

gallery_22902_66_83438.png

    BLINKIES_UK.gif   Button_Layout.png   SG-10thAnniversary-Blinkie.gif    Button_Welcome.png  SecondHomeBlinkieGIF.gif?t=1352459462


 

 

 


#3 teecee

teecee

    Scrap Girl Messageboard Wise One

  • TOU Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 20,273 posts
  • Personal Statement:Miracles happen to those who believe in them.
  • Gender:Female
  • Location:South Central Pennsylvania

Posted 30 May 2012 - 10:32 AM

Okay, I did a little stress/impluse/ get my scrapping mojo back shopping. I bought PSE 10 today. I have PSE 3 and 5. I have been using PSE 5. When I install styles and actions, do I copy the folder with its contents or just the contents of the folder?


I only use PSE 9, but I'm sure it's probably the same for PSE 10. For Styles, copy the ASL files and for actions copy the ATN and PNG files. Some actions also include other files such as PAT files, so you would need to install those also. Just be sure to follow any instructions that come with the product. You can find more detailed information in the free handbook: Scrap Girls ScrapSimple Instructions Handbook (Free ScrapSimple basics eBook) HTH :)

#4 mbc72

mbc72

    Keep calm and scrap on!

  • Creative Team
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,367 posts
  • Gender:Female
  • Location:The Woodlands, Texas

Posted 30 May 2012 - 11:48 AM

After struggling with the actions and styles in PSE10 since January I finally broke down and bought Add-o-Matic. I could get everything installed myself, but it would only show up under "show all" and that took forever and would occasionally crash my PSE.

Valerie is right, there are tons of knowledgeable people on the boards here, I just ran out of patience!

And I hope your new program helps with your mojo!

gallery_8176_66_29137.png
Button_Layout.pngButton_Published.pngSG-10thAnniversary-Blinkie.gif
BLINKIES_Blessed.gif
 


#5 teecee

teecee

    Scrap Girl Messageboard Wise One

  • TOU Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 20,273 posts
  • Personal Statement:Miracles happen to those who believe in them.
  • Gender:Female
  • Location:South Central Pennsylvania

Posted 30 May 2012 - 12:43 PM

Add-O-Matic is wonderful! Here is some additional information which may be helpful:

Post #6
Post #12

I do the same as Tiza. Install styles and actions with Add-O-Matic and delete the MediaDatabase.db3 file and the ThumbDatabase.db3. HTH :)

#6 Smiles

Smiles

    Scrap Girl Messageboard Wise One

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,579 posts
  • Gender:Female
  • Location:Vancouver, WA

Posted 30 May 2012 - 02:35 PM

Susan, it's great to see you again! Hope the new program re-ignites your mojo and we see more of you!
Posted Image

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#7 ValerieT

ValerieT

    Scrap Girl Messageboard Wise One

  • TOU Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,735 posts
  • Personal Statement:Mad as a hatter, with the patience of a saint!
  • Gender:Female
  • Location:Yorkshire, UK

Posted 31 May 2012 - 05:27 AM

Finally gave in and bought Add-O-Matic. Boy I wish I had bought this months ago, it is so easy to use.

gallery_22902_66_83438.png

    BLINKIES_UK.gif   Button_Layout.png   SG-10thAnniversary-Blinkie.gif    Button_Welcome.png  SecondHomeBlinkieGIF.gif?t=1352459462


 

 

 


#8 Amanda OutsideTheBox

Amanda OutsideTheBox

    Good Scrapper

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 posts
  • Personal Statement:The older I get, the more I know that life isn't about pursuing, but absorbing. :)
  • Gender:Female
  • Location:The Carolinas, USA

Posted 25 July 2012 - 01:13 AM

I just switched from PSE6 6to 10. I like it but I don't. Several options I had with 6 are gone now. I don't like that if I choose the create option my regular brushes are not there. To me that is wacky. If I switch to Edit they are there. Also, in Create, I can't add a new layer. So I am not happy about that. If anyone knows workarounds for these, I am listening!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users