Jump to content

My styles are now invisible (PSE19)


Recommended Posts

I use styles a lot, and last night, they were all working perfectly. This morning, when I'm trying to finish a page, none of my styles are showing up on the elements/embellishments. The styles seem to go on, and the little symbol is on the layer to say that they're on, but they're just completely invisible. I've tried styles from various sources, and none of them show up, so I'm a bit stuck.

Link to post
Share on other sites

Oh, how frustrating!   I don't have an answer but have you tried shutting down PSE and then reopening?  Sometimes that makes magic!
Maybe at the same time you shut down also restart/shutdown your computer.      

Link to post
Share on other sites

Thank you! Yes, I had shut down and re-started PSE and then the pc (I believe in that magic). I also reset my preferences and followed several other trouble-shooting tips, but to no avail. Eventually, I found out (during one of the trouble-shooting tutorials, they had you test things on a new file) that it was just that one page that was having problems. I still don't know how or why, but I guess the gremlins set up home there. Anyway, I decided to just re-make the page from scratch, and so far it seems to be working :)

Link to post
Share on other sites

Oh dear, I can see you have tried everything and so sorry it didn't work out.  :(  I'm also sorry that you had to restart from scratch but very happy the they are working now.   :)  I guess you are right, those gremlins again!   😱

Link to post
Share on other sites
On 10/31/2021 at 9:41 AM, MariJ said:

Oh, how frustrating!   I don't have an answer but have you tried shutting down PSE and then reopening?  Sometimes that makes magic!
Maybe at the same time you shut down also restart/shutdown your computer.      

I find that my PSE wants to either crash or I just have to force quit it. It is like it has a mind of its own. If I have just started up it won't give me any sort of problem. Any idea why this happens and how to avoid any interference?

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, KTB said:

I find that my PSE wants to either crash or I just have to force quit it. It is like it has a mind of its own. If I have just started up it won't give me any sort of problem. Any idea why this happens and how to avoid any interference?

I had that kind of trouble with PSE when my computer's hard drive was really full.   It just didn't have enough memory to do things.   With my new laptop and more storage it doesn't do that anymore.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...